0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
    Voor bijna alle producten
  • Meer dan 4000 vechtsportartikelen

Trainen met een boksdummy

Ben je een echte vechtsporter? Dan hoeven we je natuurlijk niet alles meer uit te leggen, maar voor de enthousiastelingen die nog wat nieuwer zijn leggen we je graag wat meer uit over de Boksdummy.
Een Boksdummy maakt een trainingssessie een stuk realistischer en je kan er echt bepaalde stoten of trappen goed mee oefenen omdat het er levensecht uit ziet.
Hieronder leggen we de voor en nadelen nog wat beter uit, inclusief de verschillen.

Wat is een boksdummy?

Een Boksdummy is een bokspop waar je op een realistische manier mee kan trainen. We noemen het een Boksdummy, maar ze zijn voor meerdere sporten te gebruiken natuurlijk. Bijvoorbeeld voor Krav Maga, andere zelfverdedigingssporten of bijvoorbeeld de sporten waar oefenwapens bij gebruikt worden. Met een dummy hoef je je immers niet in te houden en kan je ook op kracht trainen.
Een groot voordeel van een staande boksdummy ten opzichte van bijvoorbeeld een bokszak is dat de bokszak kan gaan zwaaien, een boksdummy heeft hier aanzienlijk minder last van omdat het zwaartepunt al op de grond ligt. Let op! De dummies kunnen zeker wél omvallen, als je hard genoeg je best doet. Het beste is nog steeds om de stoten/trappen te timen als de dummy of bokspaal naar je toe komt.

Momenteel zijn de dummies enorm populair. Omdat mensen meer thuis gaan trainen wordt de boksdummy ook vaak thuis gebruikt door de recreanten. Eén van de bekendste boksdummy is bokspop Bob. Een groot voordeel aan BOB is dat hij nooit moe is en hij staat altijd klaar voor een sparsessie.

Staande boksdummies

Een voordeel aan een staande boksdummy of bokszak is dat het verplaatsbaar is. Er hoeven ook geen gaten in de muur of het plafond en je kan hem praktisch overal neer zetten.
De voet van de meeste staande bokszakken of BOB-poppen zijn te vullen met zand of water. Wij adviseren eigenlijk altijd zand, als er dan onverhoopt toch ergens een klein gaatje zit levert het je wel wat troep op, maar je hebt geen water(schade). Het stootgedeelte kan meerdere vormen hebben. Zo hebben we verschillende BOB-varianten, maar ook de standaard staande bokszakken, die alleen een rond foam-kussen op de voet hebben.
Het trainen met een BOB is natuurlijk veel realistischer dan met een staande bokszak. Hier kan je specifiek bepaalde stoten of trappen mee oefenen, zoals bijvoorbeeld een leverstoot, uppercut, de plexus en eventueel knieën of trappen naar het kruis.

Naast de staande varianten hebben we ook nog worsteldummies. Deze zijn perfect voor het oefenen van arm en beenklemmen en de grondtechnieken.

Boksdummy bob

Als we je een dummy aan mogen raden, dan zou dat de Century BOB XL  zijn. BOB is dé originele dummy en staat voor Boxing Opponent Body.
De BOB bestaat uit twee delen, de body en de voet. De body is op de voet in hoogte verstelbaar en zodra de voet gevuld is met zand staat hij lekker stevig. BOB is verplaatsbaar, maar door het gewicht onderin moet je wel je best doen. Anders gaat hij tijdens het trainen natuurlijk ook alle kanten op.

Het mooie van BOB is dat hij altijd voor je klaar staat, nooit zeurt over pijntjes en ook nooit moe is.

boksdummy kopen

Boksdummy kopen bij Aiki Budo

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een boksdummy of wil je wat meer informatie?

We bieden meerdere mogelijkheden en kunnen je altijd voorzien van goed advies.
Let erop dat het versturen van een boksdummy vaak met extra kosten gepaard gaat. We zetten dit uiteraard altijd bij het product op onze website.

Naast boksdummies heeft Aiki Budo nog veel meer in huis voor het beoefenen van vechtsport. Neem op je gemak een kijkje in de uitgebreide webshop. Voor een persoonlijk advies kun je altijd terecht bij onze ervaren medewerkers. Geef ons een belletje of stuur een e-mail met je vragen.