0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
5 tips voor het kiezen van de juiste boksschoen

5 tips voor het kiezen van de juiste boksschoen

13-12-2018

Boksen is een van de weinige vechtsporten die niet op blote voeten wordt beoefend, maar op speciale boksschoenen. Die schoenen zijn zo licht dat je bijna niet voelt dat je schoenen aan hebt. Het voelt dus alsof je op blote voeten staat, maar in werkelijkheid worden je voeten toch goed beschermd tegen alle invloeden van buitenaf. Ten minste, dat is het geval wanneer je de juiste boksschoen draagt. Hoe weet je of die schoen voor jou perfect is? Wij hebben vijf tips om je te helpen!

Tip 1: Let op de lengte van de boksschoen

Als je voor het eerst een boksschoen gaat passen zal je merken dat deze allemaal een smalle leest hebben en erg nauw sluitend om je voet zitten. Dit in tegenstelling tot de meeste sportschoenen en sneakers. Een boksschoen zit dus als het ware als een 2e huid om je voet. Als je de boksschoen past mag je in de lengte niet teveel ruimte over hebben, je mag niet met je tenen tegen de voorkant aan zitten. Als je teveel ruimte in de lengte hebt kan het zijn dat je voet gaat schuiven in de schoen wat kan leiden tot blaren onder je voet.

Tip 2: Let op de breedte van de boksschoen

Voor de breedte van de schoen geldt ook dat de boksschoen is gemaakt op een smalle leest , je kan dan zelfs het gevoel hebben dat je voet breder is dan de binnenzool van de schoen. Nogmaals de schoen moet nauw sluitend om je voet zitten. Door het gebruik zal de schoen “uitlopen” en dus ruimer worden.  Dat “uitlopen” gebeurd overigens alleen in de breedte en niet in de lengte.

Tip 3: Staand passen

Als je de boksschoenen gaat passen is het belangrijk dat ze niet alleen goed zitten als je zit, maar ook wanneer je staat. Het klinkt misschien gek, maar je voeten zijn langer wanneer je staat. Dit komt omdat je volledige gewicht dan op je voeten rust. Zorg dus dat je bij het passen van boksschoenen altijd even gaat staan en het liefst ook nog een stukje loopt. Let op: Doordat een boksschoen nagenoeg geen ‘hakverhoging’ heeft kan je het gevoel hebben dat je naar achter valt bij het eerste gebruik.

Tip 4: Goed sluiten

Boksschoenen komen vaak tot boven de enkel en hebben daardoor langere veters. Het vastmaken daarvan kost even wat moeite, maar het is wel belangrijk om te doen. Zeker wanneer je de schoenen alleen even past en daarna weer uitdoet, is het verleidelijk om de schoen even aan te trekken zonder deze goed te sluiten. Toch is dit zeker niet aan te raden, omdat je pas echt goed weet of de schoen past wanneer deze helemaal dicht zit.

Tip 5: Nike boksschoenen

Tot slot willen we deze tip nog met je delen. Boksschoenen van Nike zijn dankzij onderzoek en technische kennis van zeer hoge kwaliteit. Grote bokslegendes als Roy Jones Junior en Manny Paquiao zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van de boksschoenen, zodat deze helemaal aansluiten bij de wensen van iedere bokser. Wij verkopen alleen het beste en boksschoenen van Nike zijn te koop bij Aiki Budo.