0
Close Menu
 • Vandaag besteld, maandag verstuurd!
 • Gratis verzending boven de €50
 • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
5 Tips voor het kopen van (kick)bokshandschoenen

5 Tips voor het kopen van (kick)bokshandschoenen

03-10-2018

Bij het kiezen van de juiste bokshandschoenen, moet je met veel dingen rekening houden. Daardoor zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Daarom willen wij je met vijf simpele tips helpen bij het kiezen van de beste bokshandschoenen. Wil je graag bokshandschoenen kopen, maar weet je niet welk paar je moet kiezen? Bekijk dan onze handige tips!
 

Tip 1: Kies tussen bokshandschoen en kickbokshandschoen

De beste handschoen voor jou, hangt af van wat je ermee wilt gaan doen. Natuurlijk geldt: als je alleen gaat boksen koop je bokshandschoenen en als je enkel wilt kickboksen koop je kickbokshandschoenen. Toch zijn er veel mensen die beide sporten willen beoefenen, of in ieder geval die optie willen hebben. Bokshandschoenen zijn ronder en zachter dan kickbokshandschoenen, die juist harder en platter zijn. De meeste bokshandschoenen kun je prima gebruiken voor kickboksen, terwijl je met kickbokshandschoenen niet op een bokszak mag stoten. Als je dit wel doet, loop je de kans om de vulling van je handschoenen kapot te slaan. Wil je dus kunnen afwisselen tussen boksen en kickboksen? Ga dan voor bokshandschoenen.
 

Tip 2: Kies het juiste gewicht (kick)bokshandschoenen

Het gewicht voor je handschoenen wordt gewogen in oz (ounce) en staat in verband met je eigen lichaamsgewicht. Onze adviezen over de juiste gewichten van bokshandschoenen staan altijd bij de producten vermeld. Over het algemeen raden wij de volgende richtlijnen aan:

Voor volwassenen:

 • Tot 55 kg: 8oz of 10oz
 • 55 tot 65 kg: 12oz
 • 65 tot 75 kg: 14oz
 • 75 tot 85 kg: 16oz
 • 85 tot 100 kg: 18oz
 • Vanaf 100 kg: 20oz

Voor kinderen (gemeten in lengte):

 • Tot 120 cm: 4oz
 • 120 tot 130 cm: 6oz
 • 130 tot 140 cm: 8oz
 • Vanaf 140 cm: 10oz
   

Tip 3: Kies de juiste maat en pasvorm

De maat van bokshandschoenen hangt vaak af van het gewicht. Als je de richtlijnen volgt, zouden de handschoenen dus moeten passen. De juiste bokshandschoen zit strak maar knelt niet. Omdat de handschoenen door het gebruik iets losser gaan zitten, zouden deze bij aankoop iets strakker moeten zitten dan je zou willen. Tot slot is het belangrijk om bokshandschoenen te passen met bandages of zwachtels om, zodat je zeker weet dat de handschoen altijd past.
 

Tip 4: Kies het materiaal van de bokshandschoen

Over het algemeen zullen handschoenen van kunstleer prima voldoen. Deze handschoenen zijn bij regelmatig gebruik wel kwetsbaar voor slijtage. Gebruik je de bokshandschoenen vaker dan twee keer in de week? In dat geval kan het een goed idee zijn om voor bokshandschoenen van leer te kiezen. Die gaan langer mee dan handschoenen van kunstleer, omdat ze minder slijtagegevoelig zijn.
 

Tip 5: Kies het merk van de bokshandschoenen

Bij Aiki Budo Sport verkopen wij bokshandschoenen van absolute topmerken op het gebied van vechtsportartikelen:

Wil je de bokshandschoenen graag passen voordat je deze aanschaft? Dat kan! Je bent van harte welkom in onze vechtsportwinkel in Amsterdam, waar onze ervaren verkoopmedewerkers je kunnen helpen bij het uitzoeken van de beste bokshandschoenen voor jou! Naast bokshandschoenen verkopen wij ook boksschoenen, bokszakken en nog veel meer vechtsportartikelen.

Bokshandschoenen kopen