0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
Hoe kies je de juiste kickbokshandschoenen?

Hoe kies je de juiste kickbokshandschoenen?

05-11-2018

Goede kickbokshandschoenen zijn bij kickboksen van groot belang. Wanneer je tijdens het trainen niet de juiste handschoenen draagt, loop je grotere kans op blessures. Voorkom dus dat je met te kleine of te zware handschoenen traint, door het volgen van deze tips!
 

Welke maat kickbokshandschoenen moet ik kopen?

Bij het kopen van kickbokshandschoenen is het kiezen van de juiste maat misschien wel het allerbelangrijkst. De maat van handschoenen worden gemeten in oz (ounces), die in verhouding staan met je eigen lichaamsgewicht. Hieronder vind je een algemeen overzicht van de maten:

  • Tot 55 kg: handschoenen 10 oz
  • 55 tot 65 kg: handschoenen 12 oz
  • 65 tot 75 kg: handschoenen 14 oz
  • 75 tot 85 kg: handschoenen 16 oz
  • 85 tot 100 kg: handschoenen 18 oz
  • Meer dan 100 kg: handschoenen 20 oz

Naast dit algemene overzicht is het zeker van belang dat de handschoen goed zit tijdens het passen. Aan de binnenzijde van de kickbokshandschoen, bij de vingertoppen, zit een stiknaad. Je moet met je buitenste vingerkootjes over deze naad zitten als je de handschoen aan hebt. Daarnaast is het belangrijk dat je makkelijk een goede vuist kan maken. Dat de kickbokshandschoen in de breedte misschien iets breder aanvoelt is van minder belang en zeker geen probleem. Deze ruimte heb je nodig als je bandages draagt in je kickbokshandschoenen.

De sluiting van kickbokshandschoenen

De meeste kickbokshandschoenen hebben een klittenbandsluiting, alleen wedstrijdhandschoenen hebben een vetersluiting. Een sluiting met veters is steviger voor de pols, omdat deze strakker getrokken kan worden. Het nadeel van handschoenen met vetersluiting is dat je iemand anders nodig hebt om de handschoenen dicht en weer open te maken. Bokshandschoenen zijn in principe universeel, maar er zijn ook speciale dames bokshandschoenen. Om die reden gebruikt men veterhandschoenen alleen bij wedstrijden. Tijdens de trainingen dragen de meeste kickboksers gewoon handschoenen met klittenbandsluiting. De klittenbandsluiting moet je wel zien als een manier om je handschoen dicht te doen, het is geen polsversteviging. Als je polsversteviging nodig hebt, doe dit dan door middel van een bandage.
 

Materiaal van de kickbokshandschoenen

Bij kick- en bokshandschoenen kun je vaak kiezen uit leer en kunstleer. Lederen handschoenen hebben een langere levensduur. Wel is het meer werk om leren handschoenen te onderhouden. Deze moeten namelijk maandelijks worden ingevet met ledervet, omdat deze anders uitdrogen en er scheurtjes in het materiaal komen. De kunstlederen handschoenen worden veelal gebruikt door de beginnende kickboksers die 1 a 2x per week trainen. Als je vaker traint is het zeker de overweging waard om voor een lederen handschoen te kiezen.


Welke kickbokshandschoen je ook kiest, voor allemaal geldt haal je kickbokshandschoenen na je training thuis uit je sporttas. Op die manier kunnen je kickbokshandschoenen luchten en drogen. Doe dit op een tochtige plaats maar nooit in de volle zon of vochtige plek.
 

Kickbokshandschoenen van Aiki Budo Sport

Bij Aiki Budo Sport verkopen wij kickbokshandschoenen van de beste merken op het gebied van vechtsport. Al onze artikelen zijn te vinden in de webshop en in onze vechtsportwinkel in Amsterdam. Neem contact met ons op of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies bij het kopen van kickbokshandschoenen.