0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
Hoe knoop ik mijn judoband

Hoe knoop ik mijn judoband

12-06-2018

Zeker in deze tijd van het jaar dat er weer allerlei examens worden afgenomen op de sportscholen.
We hebben geprobeerd dit voor jullie duidelijk te maken door middel van een aantal foto’s en een instructie filmpje.

Hoe te beginnen.

Er zijn meerdere manieren om je karateband zo te knopen zodat deze ook tijdens trainingen of wedstrijden niet los gaat zitten. Wij willen hier de 2 meest voorkomende manieren uitleggen.

De 1e manier.

Om te beginnen zoeken we eerst het midden op van de karateband. We leggen het gevonden punt op het midden van de buik op de hoogte waar we de band willen dragen. Daarna gaan we met de band achterlangs en komen terug naar voren.

         

We hebben de band nu 2 maal rond ons lichaam. Aan de voorkant aangekomen laten we de 2 uiteinde elkaar kruisen.
De volgende stap is dat we het uiteinde wat zich bovenop bevind van onder naar boven achter de band doorhalen. Daarna kruizen de uiteinde weer waarbij we ervoor zorgen dat de slip van de bovenzijde ook bovenop blijft.

  

We leggen de knoop en trekken deze aan. Op deze manier hebben we een stevig geknoopte band die goed blijft zitten tijdens de training.

 

Een 2e manier.

Ook hier starten we met het opzoeken van het midden van de karateband en plaatsen die op het midden van de buik ter hoogte van waar we de band willen dragen. Ook wikkelen we de karateband 1x om het lichaam en komen met de 2 slippen aan de voorzijde. We nemen dan de rechter slip en maken daarmee een lus op het midden van de buik.

  

De linker lip gaat gekruist over de lus en gaat dan van onder naar boven onder alles door. Vervolgens steken we de linker slip van boven naar beneden door de lus en trekken het geheel strak aan

 

 

Ook bij deze manier van knopen van de karateband zal deze gedurende de trainingen goed blijven zitten en niet los gaan.

 

Instructie film “hoe knoop ik mij judo/karateband”

Om het verhaal compleet te maken kan je hier een korte video bekijken waarin we duidelijk de 2 manieren laten zien. We hopen dat vanaf nu je judoband tijdens de training en/of wedstrijd goed blijft zitten zodat je jezelf volledig kan richten op de training of je tegenstander.

 

Lukt het niet.

Lukt het je niet om na deze instructie je judo of karateband op de juiste manier te knopen, dan ben je natuurlijk altijd welkom in onze shop in Amsterdam. Eén van onze mederwerkers zal je dan persoonlijk uitleggen hoe het in zijn werk gaat.