0
Close Menu
  • Vóór morgen 16:00u besteld, dezelfde dag verstuurd
  • Gratis verzending boven de €50
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
Koop de beste bokshandschoenen (online)

Koop de beste bokshandschoenen (online)

24-04-2019

Als je bokshandschoenen gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. De handschoen moet goed zitten en van goede kwaliteit zijn. De beste bokshandschoen voor de ene persoon hoeft niet altijd ook de beste handschoen voor de ander te zijn. Lees verder om te zien welke bokshandschoen de beste is voor jou!
 

Wat voor bokser ben jij?

De beste bokshandschoen voor jou is afhankelijk van je trainingsschema. De hoeveelheid trainingen en het soort oefeningen spelen allemaal mee in de keuze voor de bokshandschoen. Om advies op maat te geven, verdelen we boksers in drie algemene profielen:

  • Beginnende bokser
  • Boksen als training: één of twee keer per week
  • Intensieve bokser: vaker dan twee keer per week.
     

De beste bokshandschoenen voor een beginner

Wanneer je net begint met boksen weet je vaak nog niet zo goed wat bij jou als bokser past. Je bent dus nog in de oriënterende fase. Om alle opties open te houden kun je het beste kiezen voor bokshandschoenen waarmee je ook op een bokszak kunt trainen. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor starter bokshandschoenen van kunstleer, omdat deze een stuk goedkoper zijn dan lederen handschoenen.
 

Bokshandschoenen voor één of twee trainingen per week

Naarmate je meer ervaring opdoet, zul je ontdekken welke technieken bij jou passen. Train je het liefste op een bokszak of spar je liever met een partner? Misschien ben je er wel achter gekomen dat kickboksen het helemaal is voor jou. Hierop kun je de keuze van de bokshandschoenen baseren. Er zit namelijk een groot verschil tussen kickbokshandschoenen, bokszakhandschoenen en bokshandschoenen om mee te sparren. Houd dit dus in gedachten bij het aanschaffen van een nieuw paar. Qua materiaal kun je kiezen voor leer, omdat deze handschoenen langer meegaan. Toch is dit vaak vrij duur, waardoor kunstlederen handschoenen soms een betere optie zijn.
 

Beste bokshandschoenen voor intensieve trainingen van een ervaren bokser

Als je meer dan twee keer per week traint, hebben je bokshandschoenen veel te verduren. Ga daarom voor bokshandschoenen die veel aankunnen en niet snel slijten. Wij raden lederen handschoenen aan, omdat dit langer goed blijft en dus duurzamer is.
 

De beste bokshandschoenen bij Aiki Budo Sport

Hopelijk heb je nu genoeg informatie om de beste bokshandschoenen te kiezen. Zo niet, dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in onze vechtsportwinkel in Amsterdam. Op die manier kunnen wij je persoonlijk het beste advies geven!