0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
Top 5 bokshandschoenen voor 2019

Top 5 bokshandschoenen voor 2019

15-04-2019

Of het nu gaat om een kunstleren bokshandschoen of één van echt Thais leder, een goede bokshandschoen moet vooral prettig zitten. Niets is zo vervelend als een handschoen die irritatie opwekt tijdens de training. Maar welke bokshandschoen past bij jou en je sportbehoeften? Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij de aanschaf.

Zo worden (sparring) bokshandschoenen tegenwoordig vaak gebruikt voor bokszak trainingen en opdrukoefeningen, waar ze eigenlijk niet voor gemaakt zijn. Beter is het om een speciale bokszak handschoen aan te schaffen, zodat je de levensduur van je sparring bokshandschoenen aanzienlijk verlengd. In deze top 5 zetten we onze beste bokshandschoenen van 2019 op een rij, met aandacht voor de materialen waarvan ze zijn gemaakt en de trainingen waarvoor ze geschikt zijn.

1.Ronin Punching

Een comfortabele, kunstlederen beginnershandschoen in een fris, minimalistisch design. De bokshandschoen heeft duimbescherming en een klittenbandsluiting. De padding is uit één stuk gespoten EVA foam in de vorm en maat van de handschoen. U kunt de Ronin Punching bokshandschoen in verschillende kleuren aanschaffen, en naast volwassen maten (10-16oz voor € 39,95) ook verkrijgbaar in kindermaten (4-8oz voor € 33,95).

2.Ronin Pro Punch

Deze lederen bokszakhandschoen is speciaal gemaakt voor trainingen op een bokszak. De intensiteit waarmee de bokshandschoen de bokszak raakt is vele malen groter dan tijdens het sparren, en de handschoen reflecteert dat. De padding is speciaal ontworpen om de hand optimaal te beschermen (in plaats van de sparringpartner). De Ronin Pro Punch bokszakhandschoen heeft een open duim en klittenbandsluiting, en is verkrijgbaar in de maten XS tot en met XXL voor € 39,95.
 

3.Ronin Fighter

Voor de gevorderde sporter zijn deze bokshandschoenen een zeer goede keuze: een topkwaliteit rundlederen handschoen met klittenbandsluiting en een perfecte pasvorm. Dat komt door de multi-layer, handgemaakte padding, die uit verschillende lagen en hardheden bestaat. Bovendien heeft Ronin voor de nostalgische sporter ook een retro uitvoering gemaakt van geschuurd leder. De Ronin Fighter bokshandschoen is geschikt voor (kick)bokstrainingen en is in de maten 10oz tot en met 18oz verkrijgbaar voor € 79,95.
 

4.Muay BHS

De Muay bokshandschoen (BHS) is een originele, in Thailand gemaakte handschoen met een brede en lange sluiting d.m.v. klittenband. Hierdoor is er een extra versteviging van pols. Het model op de foto is een Bokshandschoen met vetersluiting. Muay is een van de weinige merken die bokshandschoenen met een vetersluiting nog in het assortiment hebben. Deze topkwaliteit handschoen is gemaakt van rundleder met een goede demping: na het inslaan zitten ze als gegoten. Ook de Muay BHS heeft een handgemaakte multi-layer padding, maar in tegenstelling tot de Ronin Fighter is de pasvorm wat breder. Deze bokshandschoen is verkrijgbaar in de maten 10 tot en met 16oz vanaf € 98,95 (let op: de prijs is per maat verschillend).
 

5.Twins BGVL4 BHS

De Twins BGVL4 bokshandschoen (BHS) is net als de Muay BHS een originele Thaise bokshandschoen van echt rundleder. Ook hier vind je de handgemaakte multi-layer padding, maar deze is wat zachter dan die van de Muay BHS. In de palm zit een padding voor het opvangen van stoten tijdens de techniektraining. Ook heeft de Twins BHS een langere klittenbandsluiting, zodat de pols extra wordt verstevigd tijdens de training. Het mesh paneel biedt bovendien een goede ventilatie. Deze bokshandschoen is verkrijgbaar in de maten 10 tot en met 16oz voor € 126,95.

 

 

Pasvorm van de bokshandschoen

Een aantal tips zijn algemeen geldend, en zijn belangrijk om te onthouden bij het aanschaffen van nieuwe bokshandschoenen. Zo is het belangrijk dat de hand echt tot aan de voorkant van de handschoen komt, waarbij de vingertoppen over de naad vallen die aan de binnenzijde voelbaar is. De breedte van de handschoen is hierbij minder van belang. Daarnaast zijn de meeste sluitingen tegenwoordig van klittenband: dit is makkelijker in gebruik en bij lang klittenband biedt de sluiting bovendien extra versteviging van de pols. Zorg tevens dat je je bokshandschoenen goed onderhoud, gebruik bijvoorbeeld een geurvernietigers spray om die nare luchtje eruit te halen.

Maat van de bokshandschoen

De juiste maat bokshandschoen is afhankelijk van je gewicht: dit bepaalt het gewicht van de bokshandschoen. Vooral bij het sparren is het belangrijk hier rekening mee te houden. Op onze site vind je tabellen die hiermee kunnen helpen. Mocht je niet zeker weten welke handschoen bij je past, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag bij het uitkiezen van de beste bokshandschoenen.

 

Assortiment Bokshandschoenen