0
Close Menu
  • Fysieke winkel in Amsterdam
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
  • Al ruim 35 jaar goede service
  • SSL-gecertificeerde webshop

Brazilian Jiu-Jitsu

Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ) is een vechtsport die zich hoofdzakelijk richt op grondgevechten. Het doel is om zelf een dominante positie te krijgen en om er zo voor te zorgen dat de tegenstander zo snel mogelijk "afklopt". Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse jiu Jitsu. Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een klein zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterker en grotere aanvaller.

Binnen het BJJ zijn er wedstrijden die men met een BJJ pak aan en er zijn westrijden zonder BBJ pak. Bij deze laastet catgorie draagt men een Fightshort en MMA handschoenen. Men kan het beoefenen als zelfverdediging of tijdens speciale grappling- of Mixed Martial Arts-toernooien. Sparren en continu herhalen van oefeningen spelen een belangrijke rol in trainingen. 

Soms wordt het BJJ ook wel Gracie Jiu Jitsu (GJJ) genoemd, maar deze naam is gepatenteerd door Rorion Gracie en refereert aan de stijl die hij en zijn leraren uitdroegen. Andere leden van de Gracie-familie hebben iets vergelijkbaars zoals Charles Gracie en Renzo Gracie. Elke stijl heeft zijn eigen, unieke aspecten, maar wordt globaal gezien als Braziliaans Jiu Jitsu.

Bezoek winkel

Bezoek de winkel in Amsterdam

Slechts 5 minuten vanaf de snelweg vindt u onze winkel! Kom langs voor advies, om te passen en voor een nóg grotere collectie.

Onze winkel

Burgemeester van Leeuwenlaan 59
1064 KL Amsterdam

Bekijk hier de openingstijden en routebeschrijving