0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen

Pencak Silat

Pencak Silat is de verzamelnaam voor traditionele Indonesische krijgskunsten. Binnen het Pencak Silat zijn er veel verschillende stijlen,bij  een aantal daarvan hebben staat een dier centraal bij de bewegingen. In Indonesië is het pencak silat sterk vermengd met mentaal spirituele elementen, waarbij fysieke en geestelijke ontwikkeling hand in hand gaan. In Europa wordt aan de fysieke kant het pencak silat vaak meer aandacht gegeven.

Pencak Silat scholen

In Nederland hebben we Pencak Silat scholen die zich richten op de traditionele en meer authentieke vorm van silat. Hier trachten de leraren de stijl onaangetast te houden en daarom mijden zij invloeden uit andere vecht- en verdedigingskunsten om de stijl zo authentiek mogelijk te houden. Deze scholen staan vaak in direct contact met een moederschool in Indonesië.

De meer moderne stijlen van pencak silat richten zich voornamelijk op het fysieke element van de silat (zelfverdedigingstechnieken, kunstvorm in de vorm van demonstraties en het sport element). Invloeden uit andere vechtkunsten zijn daar niet uitgesloten. Naast het trainen van ongewapend vechten wordt er ook gebruik gemaakt van diverse traditionele wapens zoals het kapmes en de trisula ( sai )

Bezoek winkel

Bezoek de winkel in Amsterdam

Slechts 5 minuten vanaf de snelweg vindt u onze winkel! Kom langs voor advies, om te passen en voor een nóg grotere collectie.

Onze winkel

Burgemeester van Leeuwenlaan 59
1064 KL Amsterdam

Bekijk hier de openingstijden en routebeschrijving