0
Close Menu
  • Fysieke winkel in Amsterdam
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
  • Al ruim 35 jaar goede service
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen bezorgd

Muay Thai en Kickboksen

Het Muay Thai of kickboksen is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is in Thailand zeer populair. Het huidige Muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als wapens gebruiken; deze stijl wordt muay boran genoemd. Vanuit het tradionele muay boran (oude boksen) is het huidige op wedstrijd gerichte Thaiboksen ontstaan.

Bij het Muay Thai boksen, waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan, is men weldegelijk gebonden aan regels. Naast het gebruik van de vuisten is het ook toegestaan om gebruik te maken van de ellebogen, onderbenen en knieën. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen; het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

Muay Thai en Kickboks wedstrijden

Bij de wedstrijden is het dragen van bokshandschoenen verplicht. Tijdens de Muay Thai en kickboks trainingen gebruikt men daarnaast ook scheen-en wreef beschermers, mondbeschermers. enkelkousjes en soms een hoofdbeschermer. Onder de bokshandschoenen wordt er ook vaak gebruikt gemaakt van bandages om de middenhandsbeentjes te beschermen en de pols te verstevigen.

Bezoek winkel

Bezoek de winkel in Amsterdam

Slechts 5 minuten vanaf de snelweg vindt u onze winkel! Kom langs voor advies, om te passen en voor een nóg grotere collectie.

Onze winkel

Burgemeester van Leeuwenlaan 59
1064 KL Amsterdam

Bekijk hier de openingstijden en routebeschrijving