0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
    Voor bijna alle producten
  • Meer dan 4000 vechtsportartikelen

Nunchaku

Een nunchaku is een wapen dat gebruikt wordt in Oosterse vechtsporten. Dit wapen bestaat uit twee stokken die met elkaar verbonden zijn door middel van een korte ketting of touw. In Westerse landen werd dit wapen vooral populair dankzij Bruce Lee die dit wapen vaak in films gebruikte. Bij Aiki-Budo Sport vindt u verschillende nunchaku: zo hebben we foam oefen nunchaku en officiële wedstrijd nunchaku, die goedgekeurd is door het TNO.

VOOR WELKE VECHTSPORT IS DE NUNCHAKU

De nunchaku wordt gebruikt in de vechtsport Nunchaku-do. Net als bij vele andere vechtsporten staat het juist gebruik van techniek centraal. Nunchaku-do telt vier disciplines:

  • Kumite;
  • Kata;
  • Jutsu;
  • Freestyle.

Kumite is de discipline van Nunchaku-do waarin twee sporters tegen elkaar vechten. Het doel is om de tegenstander specifieke plekken te raken, techniek is hierbij erg belangrijk. De sporters dragen een hoofdbeschermer en een tok. Kata is het onderdeel van de vechtsport waarbij de sporters bepaalde technieken laten zien in een vaste routine. Bij Jutsu leren de sporters realistische zelfverdediging met behulp van de nunchaku. Als laatste is er dan het onderdeel freestyle van Nunchaku-do. Hierbij mogen de sporters drie-en-een-halve minuut lang hun technieken tonen in een zelf gekozen volgorde.

ASSORTIMENT NUNCHAKU’S

In de webshop van Aiki-Budo vindt u een ruim assortiment aan nunchaku’s. Bij ons vindt u oefen nunchaku’s, waarmee het oefenen van de technieken pijnloos is. Deze oefen nunchaku’s hebben wij in vijf verschillende kleuren. Verder bevat ons assortiment ook de officiële wedstrijd nunchaku. De SNN nunchaku achthoek heeft als enige in Europa het keurmerk van de TNO en is hierdoor geschikt voor officiële wedstrijden. Dus van beginner tot gevorderde, bij Aiki-Budo vindt u de juiste nunchaku. Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze? Onze ervaren medewerkers staan u zowel in de winkel, als telefonisch graag te woord!

NUNCHAKU BESTELLEN

In onze winkel is het mogelijk om een nunchaku te bekijken en te kopen. Onze ervaren medewerkers kunnen u uitstekend adviseren over het gebruik van de nunchaku en welke u het beste kunt aanschaffen. Ook online is een overzicht van ons nunchaku assortiment te vinden. Zo kunt u gemakkelijk de nunchaku van uw keuze bestellen. Wij bezorgen in een groot aantal plaatsen, dus ook bij u thuis! Heeft u nog vragen over het plaatsen van een bestelling? Neem gerust contact met ons op!