KRAV MAGA

Krav Maga is een Israëlisch zelfverdedigingssysteem waarbij de training vaak het oog heeft op zeer uiteenlopende realistische situaties, zoals een ontvoering situatie, gevaar 's nachts, aanvallen op een belangrijk persoon, aanvallen met een wapen of mes, enzovoorts. In tegenstelling tot veel budo-sporten die een vaste dojo hebben worden er bij Krav Maga ook veel trainingen georganiseerd op buitenlocaties.


De meeste zelfverdedigingsvormen zoals bijvoorbeeld Aikido en Jiu Jitsu kennen zeer subtiele technieken, die pas in echte gevechtssituaties toegepast kunnen worden als die jarenlang geoefend zijn. Krav Maga daarentegen richt zich juist op technieken die hoe dan ook snel effect hebben, omdat ze aansluiten op de natuurlijke reflexen van iemand die zich verdedigt tegen een aanval. In veel gevallen moeten mensen zich in korte tijd effectief kunnen verdedigen, waardoor een no-nonsense benadering voor de hand ligt. 


Krav Maga is geschikt voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden om in korte tijd om te leren gaan met bedreigende situaties. Zoals iedere realistische zelfverdedigingsvorm is het Krav Maga niet gebonden aan regels, trappen naar het kruis, ellebogen naar het hoofd en ook met de vingers naar de ogen of richting de keel is toegestaan. 


In het Krav Maga zijn er geen wedstrijden. Het is dan ook geen sport, maar een zelfverdedigingssysteem.

Populaire producten Krav Maga

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: