0
Close Menu
  • Vandaag besteld, maandag verstuurd!
  • Gratis verzending boven de €50
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen

Japanse bokken met bloedgleuf

Dit is een oefenzwaard van Japans wit eikenhout met een bloedgleuf over de lengte aan beide zijkanten van het zwaard. Dit model wordt geleverd exclusi...

Lees meer

Prijs per stuk 63,75 (incl BTW)
Vandaag besteld, maandag verstuurd!
Gratis verzending boven de €50
Bestel uw vechtsport artikelen veilig en betrouwbaar

Dit is een oefenzwaard van Japans wit eikenhout met een bloedgleuf over de lengte aan beide zijkanten van het zwaard. Dit model wordt geleverd exclusief Tsuba. De Japanse Bokken heeft een lengte van 102 cm en dit oefenzwaard heeft een afgeplatte bovenzijde. De Japanse Bokken is ook verkrijgbaar als standaard uitvoering of met Kenmine, de laatste heeft geen afgeplatte bovenzijde.

OORSPRONG

Bokkens zijn ontworpen om de schade te beperken die wordt veroorzaakt door het vechten met echt zwaarden. Daarnaast werden ze vroeger gebruikt voor de opleiding van samurai krijgers in het feodale Japan. Uiteindelijke is de Bokken zelf een dodelijke wapen geworden in handen van opgeleide experts.

HUIDIG GEBRUIK

Tegenwoordig worden Bokkens nog steeds gebruikt bij het beoefenen van verschillende vechtsporten. Denk bijvoorbeeld aan: kobudo, ninjitsu, kenjitsu, kendo en aikido. Een Bokken is zeer persoonlijk, het balanspunt en de stabiliteit zijn twee belangrijke onderdelen waar een Bokken op geselecteerd wordt.

Naast de Japanse Bokken zijn er ook andere houtsoorten (Chinees, Taiwanees) verkrijgbaar of andere varianten zoals de Iwama Bokkens. Deze Iwama Bokkens zijn in rechte of licht gebogen uitvoeringen verkrijgbaar, deze zijn breder en iets zwaarder dan de "standaard" Bokkens.

Wij leveren in Nederland, België, Duitsland, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje.
Let op: i.v.m. de Coronacrisis kunnen wij tijdelijk geen pakketten versturen die langer zijn dan 120cm!
Naam: Japanse bokken met bloedgleuf
Merk: All Japan Tsuba Brand
EAN code: 3.300.005

Heeft u een vraag over dit product? Wij helpen u graag verder.