0
Close Menu
  • Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
  • Gratis verzending boven de €50
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen

Schoenen

Vechtsportschoenen
Producten

Schoenen

Het dragen van vechtsportschoenen is bij sommige vechtsporten verplicht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan boksen en worstelen, maar ook bij de minder bekende vechtsporten zoals Krav Maga en Ninjitsu is het dragen van schoenen wenselijk. Daarnaast zijn gymzalen soms erg stoffig, waardoor het prettig kan zijn een budoschoen te dragen tijdens de trainingen.
 

Verschillende budoschoenen

Aiki Budo heeft een groot assortiment budoschoenen voor veel verschillende vechtsporten. De schoenen zijn van verschillende merken, ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en natuurlijk in veel verschillende maten. Aiki Budo verkoopt de onder andere:  

  • Boksschoenen;
  • Taekwondo schoenen;
  • Tabies;
  • Traditionele slippers;
  • Worstelschoenen.
     

Waarom boksschoenen dragen?

Bij veel vechtsporten proberen twee sporters elkaars evenwicht aan te tasten. Het is daarom belangrijk om stevig te staan. Schoenen helpen de sporter hierbij. Door boksschoenen te dragen, heeft de bokser meer grip op de vloer. Zo kan hij zichzelf niet alleen beter verdedigen, maar ook beter aanvallen. Een stevige houding is namelijk de basis van een goede stoot. Die stevige basis bereikt u door het dragen van de juiste schoenen.
 

Voeten schoonhouden met Zoori slippers

Er zijn ook veel vechtsporten waarbij de sporters geen schoenen mogen dragen, zoals judo en karate. Toch wilt u waarschijnlijk niet de hele tijd op uw blote voeten lopen, bijvoorbeeld op de weg van de kleedkamer naar de dojo en weer terug. Hiervoor is de Zoori ontwikkeld. Deze traditionele Japanse slipper is bedoeld om de voeten schoon te houden. Van origine werden de slippers van rijststro gemaakt, maar tegenwoordig bestaan ze ook van kunststof.
 

Vechtsportschoenen kopen bij Aiki Budo

Alle vechtsportschoenen zijn te koop in de webshop van Aiki Budo. Toch vinden veel mensen het fijn om eerst te voelen hoe de schoenen zitten voordat zij deze aanschaffen. Daarom nodigen wij u van harte uit om langs te komen in onze winkel in Amsterdam. Hier kunt u alle schoenen passen en advies vragen aan onze ervaren verkopers. Alle vechtsportschoenen van Aiki Budo zijn van topkwaliteit!

Wij leveren in Nederland, België, Duitsland, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje.

Bezoek winkel

Bezoek de winkel in Amsterdam

Slechts 5 minuten vanaf de snelweg vindt u onze winkel! Kom langs voor advies, om te passen en voor een nóg grotere collectie.

Onze winkel

Burgemeester van Leeuwenlaan 59
1064 KL Amsterdam

Bekijk hier de openingstijden en routebeschrijving