0
Close Menu
 • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
 • Gratis verzending boven de €50
  Voor bijna alle producten
 • Meer dan 4000 vechtsportartikelen

BJJ pak

Een BJJ pak wordt gedragen door beoefenaars van Braziliaans Jiu Jitsu (ofwel BJJ). Het pak wordt soms ook benoemd met de Japanse term ‘gi’. Braziliaans Jiu Jitsu draait om het tegen de grond werken van de tegenstander en het grondgevecht dat hieruit volgt. Hierin verschilt BJJ van (Japans) Jiu Jitsu, dat gericht is op praktijksituaties met meerdere tegenstanders. Bij Aiki Budo vindt u Jiu Jitsu pakken en andere vechtsportartikelen die van pas komen bij budosporten.

Waarom Braziliaans Jiu Jitsu?

Bij Braziliaans Jiu Jitsu gebruikt u het volledige lichaam waardoor uw conditie verbetert en u steeds krachtiger wordt. U leert technieken te gebruiken die passen bij uw lichaamsbouw, waardoor u de sterke punten van uw lichaam leert inzetten. Grotere mensen kunnen zich bijvoorbeeld beter richten op kracht, terwijl kleinere mensen meer baat hebben bij snelheid. Daarnaast heeft BJJ nog een aantal voordelen:

 • U leert uzelf goed te verdedigen tegen tegenstanders van ieder formaat;
 • Het is een van de meest effectieve vechtsporten als het gaat om het verslaan van andere vechtsporters;
 • Bij BJJ leert u gebruik te maken van de sterke punten van uw eigen lichaamsbouw en de zwakkere punten van de bouw van uw tegenstander;
 • Het hele lichaam wordt getraind, waardoor u snel fitter wordt, een goede conditie opbouwt en gewicht kunt verliezen;
 • U leert uw lichaam volledig te beheersen;
 • Het beoefenen van Braziliaans Jiu Jitsu geeft een enorme boost aan zelfvertrouwen!

De maat van een Jiu Jitsu pak

Brazilian Jiu Jitsu pakken hanteren andere maten dan de pakken die gedragen worden bij de meeste budosporten. Bij die pakken wordt de maat van het pak gemeten in de lengte van de sporter, in centimeters. Een judoka van 1.70 meter draagt een pak in de maat 170. Bij Jiu Jitsu bestaan de maten uit een letter en een cijfer. De letter staat hierbij voor kindermaat (K), herenmaat (A) of damesmaat (F). Het cijfer geeft vervolgens de maat aan, hoe hoger het cijfer, hoe groter het pak. Hieronder vindt u een matenoverzicht:

Kinderen Heren Dames
K0 = 110 A1 = 160 F1 = 160 
K1 = 120 A2 = 170  F2 = 170
K2 = 130 A3 = 180  F3 = 180
K3 = 140 A4 = 190 F4 = 190
K4 = 150 A5 = 200  

Banden bij Brazilian Jiu Jitsu

Net als bij veel andere budosporten werkt Braziliaans Jiu Jitsu met een gradatiesysteem waarbij het niveau van de sporter wordt aangegeven met de kleur van de band die om het middel gedragen wordt. De volgorde van de banden verschilt wel van andere vechtsporten, zo is de zwarte band niet de hoogst haalbare band. Bij Jiu Jitsu is dat de rode band. De banden zijn tevens online te koop bij Aiki-Budo: Budo banden.

 

BJJ pak online kopen

Bij Aiki Budo kunt u online een BJJ pak kopen. Wanneer u voor 16.00 bestelt, heeft u de bestelling de volgende dag al in huis. Onze ervaren medewerkers kunnen u professioneel advies geven bij het aanschaffen van vechtsportartikelen. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen, wij helpen u graag. Voor de beste BJJ pakken en andere artikelen voor alle budosporten moet u bij Aiki Budo zijn!