0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
    Voor bijna alle producten
  • Meer dan 4000 vechtsportartikelen

Bokshandschoenen dames

Goede dames bokshandschoenen kunnen lastig te vinden zijn. De meeste (kick)bokshandschoenen zijn ontwikkeld voor mannen en hoewel vrouwen daar ook een kleinere maat van kunnen kopen, vinden zij speciale dames bokshandschoenen vaak beter en leuker. Tegenwoordig zijn dames bokshandschoenen er in vele soorten, maten en kleuren.

Verschillende soorten bokshandschoenen

In de bokssport zijn verschillende handschoenen in de omloop. Mocht je voor het eerst bokshandschoenen gaan kopen, of gewoon extra informatie willen, dan hebben we hier ons advies even op een rijtje staan. De verschillende bokshandschoenen die het vaakst verkocht worden zijn:

Assortiment bokshandschoenen

 

Bokshandschoenen voor dames

Wanneer je voor het eerst bokshandschoenen gaat kopen, kun je het beste gaan voor gewone bokshandschoenen. De voornaamste reden daarvoor is dat veel mensen bij aankoop van het eerste paar handschoenen nog niet zo goed weten of zij willen boksen op een bokszak, sparren met een partner of willen kickboksen. Dit gaat allemaal prima met gewone bokshandschoenen, maar omgekeerd raden wij boksen met kickbokshandschoenen af. De belangrijkste reden daarvoor is dat die handschoenen iets platter zijn dan bokshandschoenen, waardoor je de vulling makkelijker stukslaat. Daarnaast beschermen bokshandschoenen het beste de gehele hand, wat vooral fijn is voor beginnende boksers. Dit is dus een veilige en multifunctionele keuze.

Dames bokszakhandschoenen

Voor boksers die al wat langer trainen kan het juist wel fijn zijn om te boksen met speciale bokszakhandschoenen. Naarmate je langer traint verbetert je techniek, waardoor je veilig met deze handschoenen kunt trainen. Een bokszakhandschoen is iets rechter dan een gewone handschoen, ze zijn vaak wat kleiner en ook minder zwaar. Een zakhandschoen is vaak iets platter qua vulling, waardoor er minder druk op de polsen komt te staan. Toch moeten je polsen veel klappen opvangen, dus is het heel belangrijk om altijd een binnenhandschoen of een boksbandage te dragen.

Kickbokshandschoenen dames

Een kickbokshandschoen is over het algemeen platter, harder compacter dan een gewone bokshandschoen. Meestal kopen alleen (gevorderde) kickboksers speciale kickbokshandschoenen, omdat je er dus niet mee op een bokszak kunt stoten. Wanneer je echt alleen gaat kickboksen, kan het wel fijner zijn om dat te doen met echte kickbokshandschoenen.

Aiki Budo heeft een breed assortiment bokshandschoenen voor dames. Hieronder vind je een kleine selectie uit ons assortiment dames bokshandschoenen. Bestel ze in de webshop of kom langs in de winkel in Amsterdam. Daar kun je de handschoenen ook eerst passen voordat je ze aanschaft en kunnen onze Aiki Budo verkoopmedewerkers je helpen met het uitkiezen van de beste dames bokshandschoenen.

Assortiment bokshandschoenen

 

 

Bokshandschoenen voor dames bij Aiki Budo