0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
    Voor bijna alle producten
  • Meer dan 4000 vechtsportartikelen

Een cadeau kopen bij een vechtsportwinkel

Bokshandschoenen kopen

Wat is nou een leuk cadeau om te kopen voor de vechtsportliefhebber in je leven? Het kan erg lastig zijn om iemand iets te geven, als je daar geen verstand van hebt. We geven je hier een aantal tips om je te helpen met het uitzoeken van een goed cadeau!

Waar let je op?

Het is niet altijd makkelijk om voor een vechtsporter een cadeau te kopen. Daarom is het eerst handig om te weten om welke vechtsport het gaat, zo heb je voor een Karate-ka bijvoorbeeld echt geen bokshandschoenen nodig, maar zit een Bokser weer niet te wachten op bijvoorbeeld een oefenwapen. Wat ongeacht de sport wel handig is om te weten is de lengte, algemene maat en het gewicht van de persoon. Als dit bekend is kan ons personeel je bijna altijd wel adviseren wat qua maat het handigste is. 

Bokshandschoenen kopen als cadeau

Stel; je wilt voor iemand een paar bokshandschoenen kopen om cadeau te geven. Dan zijn er een paar basis keuzes, die je zelf misschien al kan maken. Zo zijn er verschillende keuzes in prijs, materiaal en maat. Over het algemeen kunnen wij je hier bij adviseren als je twijfelt, maar met deze tips kan je het misschien ook zelf al bepalen. Qua handschoenen maken wij voornamelijk het verschil tussen bokszak-handschoenen en spar-handschoenen. Als je niet zeker weet wat voor een training iemand gaat doen, adviseren wij om een spar-handschoen te nemen. Deze zijn herkenbaar omdat alle spar-handschoenen een ‘dichte’ duim hebben, met bescherming. (Bijna) alle Bokszak-handschoenen hebben een open duim of een duim zonder bescherming.

Als de keuze gemaakt is voor een Bokszak- of een Spar-handschoen, kunnen we gaan kijken naar de maat. Voor een bokszak-handschoen is dit gelukkig vrij makkelijk; dit gaat gewoon in XS-XXL maten, hierbij is al rekening gehouden met extra ruimte voor een bandage in de handschoen.

Bij de Spar-handschoenen gaat het wat anders, dan heeft de bokshandschoen geen breedte- of handmaten, maar ‘gewichtsmaten’, en hierbij is het gewicht van de persoon dus belangrijk. We proberen bij elke handschoen op de website een maattabel te vermelden, om je te helpen bij het maken van de juiste maatkeuze. Mocht je hier niet uit komen, kan je ons altijd bellen of mailen! 

Een nieuwe handschoen mag tijdens het passen altijd wat strak aanzitten, maar niet knellen. Omdat de meeste handschoenen nog wat uitlopen in gebruiken, adviseren wij ook om de eerste 2 trainingen even geen bandage te gebruiken. Als de handschoen dan in gebruik wat wijder is geworden, kan je er met de bandage onder! 

Oefenwapens cadeau geven

Bij bepaalde vechtsporten worden oefenwapens gebruikt, denk bijvoorbeeld aan Aikido, Kendo en Escrima. Om een oefenwapen cadeau te geven is het belangrijk om te weten of er ook contact gemaakt wordt met de oefenwapens. 
Taiwanese oefenwapens zijn bijvoorbeeld goed om de bewegingen te maken, maar niet gemaakt voor het contact en zullen dus snel splijten of breken. Voor de sporters die contact maken met de oefenwapens zal er eerder gekozen worden voor Chinees of Japans wit eiken hout, maar dit is wel een stuk duurder. 

Koop een cadeaubon

We proberen je altijd het beste advies te geven, alleen het blijft soms toch lastig. Als niet alle informatie verkrijgbaar is, is het misschien een mooie optie om een cadeaubon te geven! 
De ontvanger kan dan zelf kiezen of uitzoeken wat ze precies willen hebben en het beste past.