0
Close Menu
  • Vóór morgen 16:00u besteld, dezelfde dag verstuurd
  • Gratis verzending boven de €50
    Voor bijna alle producten
  • Meer dan 4000 vechtsportartikelen

Judopak kopen

Judo pak kopen bij Aiki-Budo Sport

Wil je een Judopak kopen? Bekijk dan eens de collectie Judopakken op onze website. Judo is de grootste vechtsport in Nederland en om het te kunnen beoefenen is het belangrijk om een goed judopak te dragen. Als het pak niet lekker zit, is het voor de judoka lastiger om te bewegen en heeft deze meer moeite om te presteren. Een goed zittend pak is dus onmisbaar voor iedere judoka. Bij Aiki Budo kunt u het perfecte judopak kopen, omdat onze medewerkers u altijd kunnen adviseren en kunnen helpen bij het uitzoeken van het beste pak voor u.

Aandachtspunten bij het kopen van een judopak

Als u een judopak wilt kopen, is het slim om met een aantal zaken rekening te houden. Een judopak is net als andere budopakken een wit pak, bestaande uit een jas en een broek. Toch is een judopak echt anders dan bijvoorbeeld een karatepak. Voordat u een judopak aanschaft, raden wij u aan om op de volgende dingen te letten:

  • Heeft het pak stiksels over de schouders lopen? Dan is het geen echt judopak. Bij de jas van een judopak is de mouw volledig aangeknipt.
  • Bij een judopak is het belangrijk dat de kniestukken verstevigd zijn. Hierdoor slijt de broek minder snel tijdens het grondwerk en gaat deze dus langer mee.
  • Doordat er bij judopakken gemeten wordt in lengtematen, valt een judopak vaak ruim.
  • De meeste judopakken zijn niet voorgekrompen. Dit betekent dat het pak zal krimpen tijdens de eerste paar wasbeurten. Daarom raden wij aan om een ‘te groot’ pak te kopen. Bij het strekken van de armen moet de mouw ongeveer tot de rug van de hand komen.

Judopakken voor kinderen en volwassenen

De maat voor een judopak is gelijk aan de lengte van de judoka in centimeters. De maten gaan per tien centimeter. Bij het kiezen van de juiste maat, raden wij aan om naar boven af te ronden. Bent u 1.76 meter lang? Kies dan maat 180. Een judopak voor een kind (vaak ‘aspirant’ genoemd) volgt deze regel ook. Aiki Budo verkoopt pakken vanaf maat 80.

Banden voor judopakken

Bij judo wordt het niveau van de judoka aangeduid met een gekleurde band, die om het middel vastgeknoopt zit. De meeste judopakken worden geleverd met een witte band, die gedragen wordt door beginners. Wij verkopen banden in alle kleuren en maten. Wanneer u een losse band gaat kopen, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. De band moet lang genoeg zijn om vast te kunnen knopen, maar ook niet zo lang dat deze in de weg zit. Voor de juiste maat van de judoband telt u 100 centimeter op bij de maat van het pak dat u draagt. Een judoka die een pak met maat 160 draagt, kan het beste kiezen voor een band in maat 260.

Online judopakken kopen

In onze vechtsportwinkel werken ervaren medewerkers die u kunnen adviseren bij het aanschaffen van het juiste judopak. Alle pakken zijn aanwezig in de winkel, waar u deze ook kunt komen passen. Verder kunt u alle judopakken en andere vechtsportartikelen ook online kopen. Wij bezorgen door heel het land, dus ook in uw woonplaats. Bestellingen die voor 16.00 uur geplaatst zijn, worden de volgende dag al geleverd. Voor eventuele vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. De beste judopakken vindt u bij Aiki Budo! 

Judopakken Assortiment

 

 

Judopakken Assortiment