0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
    Voor bijna alle producten
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
Hoe kies je de juiste dames (kick)bokshandschoenen

Hoe kies je de juiste dames (kick)bokshandschoenen

15-10-2018

Waar boksen van origine vooral een mannensport was, ontdekken steeds meer vrouwen deze prachtige sport. Sportscholen bieden ook vaker bokslessen aan, waarbij vele dames het fijn vinden om eigen goed zittende bokshandschoenen te dragen. Bij Aiki Budo Sport verkopen wij veel bokshandschoenen, ook voor dames, maar hoe kies je uit al die paren de juiste handschoenen?
 

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn dames bokshandschoenen?

De meeste (kick)bokshandschoenen zijn gemaakt van een van de volgende materialen:

  • Leer;
  • Kunstleer;
  • Of een combinatie van beide.

Bokshandschoenen van kunstleer zijn goedkoper dan lederen exemplaren. Wanneer je een of twee keer in de week wilt gaan boksen, zijn bokshandschoenen van imitatieleer een prima optie. Die handschoenen zijn iets meer slijtagegevoelig dan handschoenen van leer. Bij een gebruik van 3 keer per week of meer raden wij je daarom aan om te kiezen voor lederen handschoenen.
 

Kickbokshandschoenen of bokzakhandschoenen?

Vaak worden de termen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen door elkaar gebruikt. Hoewel de twee soorten veel op elkaar lijken, is er weldegelijk een verschil. Kickbokshandschoenen zijn iets platter en hebben een hardere padding dan bokshandschoenen, deze zijn vaak iets “boller” en hebben een iets zachtere padding. Zowel de kickbokshandschoen en de bokshandschoen zijn gemaakt om te sparren met een partner. Voor het trainen op bokszakken zijn deze handschoenen eigenlijk minder geschikt. Dat komt omdat op zo’n harde bokszak de vulling gaat vervormen en dat je mede daarom de stiknaden van deze handschoenen eerder kapot slaat. Toch worden deze Kickbokshandschoenen en Bokshandschoenen steeds vaker gebruikt voor het stoten op een bokszak. Bij Aiki Budo Sport verkopen we ook speciale bokshandschoenen voor zaktrainingen.

De meeste dames beginnen standaard met een Kunstlederen bokshandschoen, pas als men langer traint en ook harder slaat overweegt men om en duurdere Thaise lederen kickbokshandschoen aan te schaffen.
 

Welke maat dames bokshandschoenen moet ik kiezen?

Als je nog nooit (kick)bokshandschoenen hebt gekocht, kijk je misschien raar op van de maten waarin deze verkrijgbaar zijn. De maat van een bokshandschoen hangt vaak samen met het gewicht, dat niet gemeten wordt in gram, maar in ounce (oz). De maat die je zelf nodig hebt, hangt af van je eigen lichaamsgewicht. Het matenschema staat in onze webshop altijd bij de bokshandschoenen. Over het algemeen kiezen de meeste vrouwen voor bokshandschoenen van 12oz of 14oz. Zoals bijvoorbeeld de speciale bokszak handschoenen van Ronin en Muay.
 

Hoe weet ik of de bokshandschoen goed zit?

Een goed zittende bokshandschoen zit prettig en voelt stevig, maar knelt niet af. Bij het passen van de handschoenen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat je vingertoppen over de naad komen die aan de binnenzijde bij de vingers in de handschoen zit. Als dat niet het geval is dan is de handschoen te groot. De breedte van de handschoen is hierbij minder van belang. De handschoenen passen doe je altijd zonder boks bandages om. Deze zwachtels beschermen de middenhandsbeentjes en de polsen tegen blessures, maar nemen natuurlijk wel extra ruimte in in de handschoen. Na de bokshandschoenen een of twee keer gebruik te hebben zullen ze wijder en dus losser gaan zitten, op dat moment kan je met je bandage om in de handschoen gaan. Na een paar trainingssessies zul je zien: de bokshandschoenen zitten als gegoten.