0
Close Menu
  • Vandaag besteld, maandag verstuurd!
  • Gratis verzending boven de €50
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
Verschil Jiu Jitsu pak en Brazilian Jiu Jitsu pak?

Verschil Jiu Jitsu pak en Brazilian Jiu Jitsu pak?

09-05-2019

“Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een Jiu Jitsu pak en een Brazilian Jiu Jitsu pak?” Is een vraag die wij in de winkel en de webshop vaak krijgen. Dat is natuurlijk een logische vraag, de witte pakken lijken veel op elkaar en zelfs de benamingen zijn bijna hetzelfde. Toch is er weldegelijk verschil in de pakken.

Het traditionele Jiu Jitsu pak

Bij het traditionele Jiu Jitsu wordt een standaard wit pak gedragen. Dat kan zelfs een Judopak zijn, maar in de meeste gevallen wordt er gekozen voor een Jiu Jitsu pak dat gemaakt is van 14oz canvaskatoen en verstevigd is op revers, schouders en knieën. De Traditionele Jiu Jitsu pakken hebben een lengte maat in cm. Bijvoorbeeld een persoon van 180cm lang heeft een pak maat 180 nodig.  Er wordt hier geen rekening gehouden met het postuur/gewicht van de persoon.  Bij twijfel is het aan te raden om even contact op te nemen voor meer advies op maat.

De meeste beoefenaars van Jiu Jitsu kiezen voor een standaard Jiu Jitsu pak. Mede ook omdat het niet toegestaan is om bij traditionele scholen en lessen andere pakken te dragen.

Het Brazilian Jiu Jitsu pak

Een Brazilian Jiu Jitsu pak, ook wel BJJ pak genoemd, is een pak dat gemaakt is van pearlweave jacket en een broek van ribstof. Deze stof geeft meer grip bij het grondwerk dat bij Brazilian Jiu Jitsu veelal aan de orde komt. Het BJJ pak valt veel smaller van snit dan een traditioneel Judo- of Jiu Jitsu pak. Dit maakt het dan weer moeilijker om een goede grip te verkrijgen om technieken uit te voeren.  

Waar een traditioneel Jiu Jitsu pak altijd wit is, komen BJJ pakken ook voor in de kleuren zwart en blauw. Daarnaast zijn de meeste BJJ pakken voorzien van grote logo’s of reclame-uitingen. Op een traditioneel budo pak, zoals een Judo- of Jiu Jitsu pak zal je dit nooit zien.

Conclusie

Er zijn dus redelijk wat verschillen tussen het traditionele Jiu Jitsu pak en het BJJ pak. Hoewel je bij traditioneel Jiu Jitsu best een Judopak kunt dragen, is het voor Brazilian jiu jitsu wel belangrijk dat je het juiste pak draagt. Mocht je na het lezen van deze uitleg toch nog vragen hebben over Jiu Jitsu pakken en/of Brazilian Jiu Jitsu pakken, dan kun je altijd contact met ons opnemen!