0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
    Voor bijna alle producten
  • Meer dan 4000 vechtsportartikelen

Kickboksen en Muay Thai

Het Muay Thai of kickboksen is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is in Thailand zeer populair. Het huidige Muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als wapens gebruiken; deze stijl wordt muay boran genoemd. Vanuit het tradionele muay boran (oude boksen) is het huidige op wedstrijd gerichte Thaiboksen ontstaan.

Bij het Muay Thai boksen, waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan, is men weldegelijk gebonden aan regels. Naast het gebruik van de vuisten is het ook toegestaan om gebruik te maken van de ellebogen, onderbenen en knieën. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen; het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

  

Muay Thai en Kickboks wedstrijden

Bij de wedstrijden is het dragen van bokshandschoenen verplicht. Tijdens de Muay Thai en kickboks trainingen gebruikt men daarnaast ook scheen-en wreef beschermers, mondbeschermers. enkelkousjes en soms een hoofdbeschermer. Onder de bokshandschoenen wordt er ook vaak gebruikt gemaakt van bandages om de middenhandsbeentjes te beschermen en de pols te verstevigen.