HOE KIES JE DE JUISTE NIKE BOKSSCHOENEN

Bij het kopen van een boksuitrusting denken veel mensen al snel aan bokshandschoenen en een boksbroek. Toch zijn ook boksschoenen onmisbaar in de bokssport. Waar veel vechtsporten, zoals judo of karate op blote voeten worden beoefend, is het bij bokswedstrijden zelfs verplicht om boksschoenen te dragen. Deze speciale schoenen beschermen de enkels en zorgen voor extra grip op de vloer van de boksring.

 

WAAROM BOKSSCHOENEN VAN NIKE?

Nike is al jarenlang een van de toonaangevende merken binnen de wereld van sportkleding en sportschoenen. Het merk startte hun onderneming in 1978 en sindsdien hebben al veel grote sporters de materialen van Nike gedragen. Dankzij vele onderzoeken en technische kennis, zijn de producten van Nike van Premium kwaliteit. Naast technische kennis heeft de inbreng van de sporters zelf invloed gehad op de ontwikkeling van de producten. Zo zijn de ontwerpen van de Nike boksschoenen mede tot stand gekomen met de hulp van echte bokslegendes, zoals Manny Paquiao en Roy Jones Junior.

 

BESTVERKOCHTE BOKSSCHOENEN

Alle boksschoenen van Nike hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bij Aiki Budo hebben we een serie Nike boksschoenen in huis waarmee we een ieder kunnen helpen en die een waardevolle toevoeging zullen zijn bij de bokstrainingen en -wedstrijden. Uit de grote collectie Nike boksschoenen hebben wij een aantal modellen geselecteerd, die stuk voor stuk sportieve hoogstandjes zijn. Een paar van de bestverkochte Nike boksschoenen zijn:


DE PASVORM EN MATEN VAN DE BOKSSCHOENEN

Nike boksschoenen zijn ontworpen met extra snelheid en wendbaarheid als doel. De schoenen zijn zeer licht in gewicht hebben een hogere schacht, tot boven het enkelgewricht. Dankzij dit ontwerp zijn de enkels goed beschermd en bieden ze extra steun. De zooldikte zorgt ervoor dat je “contact” houd met de vloer en zorgt voor optimale grip. Aan de binnenkant zijn de schoenen zo ontworpen dat vocht snel wordt afgevoerd, waardoor je voeten droog en koel blijven. Als je voor het eerst een boksschoen past, zal je merken dat het een hele smalle schoen is die nauw sluit om je voet. Dit is nodig zodat je niet kan schuiven in je schoen. Gebeurt dit wel dan heeft dit “blaren” tot gevolg. Een ander aspect wat je zal opvallen is dat er geen hakverhoging in een boksschoen aanwezig is. Dit zorgt ook voor dat je beter “contact” hebt met de ondergrond maar kan je ook het gevoel geven dat je achterover leunt. De maten van de schoenen komen meestal overeen met de maten van normale schoenen. Bij NIKE worden naast de Europese maten ook de Amerikaanse maten bij de schoenen vermeld.

 

NIKE BOKSSCHOENEN KOPEN BIJ AIKI BUDO SPORT

Bij Aiki Budo Sport hebben wij een groot assortiment Nike boksschoenen. Deze schoenen zijn allemaal gemakkelijk te bestellen in de webshop. Wil je de schoenen liever eerst passen voordat je ze aanschaft? Dat kan! Je bent van harte welkom om langs te komen in onze vechtsportwinkel in Amsterdam. Alle producten uit de webshop zijn hier ook fysiek aanwezig. Laat je adviseren door een van onze ervaren verkoopmedewerkers, zodat je zeker weet dat je met het juiste product naar huis gaat. Bekijk alle Nike boksschoenen in de Aiki Budo Sport webshop of in de vechtsportwinkel in Amsterdam.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: