HOE KIES JE DE JUISTE SCHEENBESCHERMERS VOOR KICKBOKSEN?

Bij kickboksen zijn scheenbeschermers een belangrijk onderdeel van de uitrusting. Ze beschermen jou (en eventueel je tegenstander) tegen blessures aan je scheenbeen en je wreef. Natuurlijk is het belangrijk dat de scheenbeschermers die je draagt ook de goede maat zijn voor jou. Maar hoe weet je welke scheenbeschermers je moet kiezen?


KIES DE JUISTE MAAT VOOR JE SCHEENBESCHERMERS

De maat van de scheenbeschermer verschilt per merk. Vaak staan er bij het product in onze webshop een schema waarin je precies kunt zien welke maat je moet hebben. Om toch een beetje houvast te geven, hebben we hieronder een schema opgesteld. Over het algemeen geldt voor de pasmaten van scheenbeschermers voor kickboksen:


WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET PASSEN VAN SCHEENBESCHERMERS?

Nu je de maat hebt uitgekozen, is het tijd om de scheenbeschermers te passen. Maar hoe weet je of de beschermers ook echt goed zitten? Hier zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het passen van de producten:

  • Een scheenbeschermer hoort vlak onder je knie te eindigen, zodat je vrij kunt blijven bewegen, zonder dat deze gaat irriteren.
  • Het is belangrijk dat de band onder je voet goed strak zit. Tijdens het trainen zal deze uit gaan rekken en zal dus losser komen te zitten. Wanneer dit gebeurt moet de wreefbeschermer niet te veel gaan schuiven. Zorg dus dat de band bij aankoop strak genoeg zit.
  • De klittenbandsluiting die aan de achterkant van je been zit hoort met het uitstekende stuk naar buiten te wijzen. Op deze manier heb je tijdens de training geen last van een stuk klittenband dat eventueel uitsteekt.


MUAY KICKBOKS SCHEENBESCHERMERS

In onze webshop verkopen wij veel scheenbeschermers van het merk MUAY. Deze scheenbeschermers zijn originele Thaise producten. Wat hier super handig aan is: het voetje/de wreefbeschermer is verstelbaar. Het onderdeel zit vast met klittenband en kan er zelfs helemaal vanaf worden gehaald. De MUAY scheenbeschermers zijn verkrijgbaar in meerdere modellen en in meerdere kleuren. De premium scheenbeschermers zijn verkrijgbaar in rood, blauw en zwart. Daarnaast zijn er nog twee versies van de dark-line scheenbeschermers. Of ben jij misschien een echte Amsterdammer? Dan zijn de A’damXXX scheenbeschermers misschien wel iets voor jou! Bekijk alle scheenbeschermers in de Aiki Budo Sport webshop, of in de vechtsportwinkel in Amsterdam.