STAANDE BOKSZAK OF EEN HANGENDE BOKSZAK?

Een staande bokszak is super handig bij bokstrainingen. In veel sportscholen zie je vooral hangende bokszakken om op te stoten. Ook zijn er veel mensen die het fijn vinden om thuis een bokszak op te hangen. Toch is dat niet altijd een optie. Bokszakken zijn namelijk erg zwaar, waardoor deze alleen aan een sterke draagbalk of een betonnen plafond kan hangen. Niet ieder huis biedt deze ophangmogelijkheden en daarnaast heeft niet iedereen plek voor een bokszak. Herken je dit probleem? Misschien is een staande bokszak of bokspaal dan iets voor jou!

DE VOORDELEN VAN EEN STAANDE BOKSZAK

Een staande bokszak is zeker niet alleen een alternatieve optie. Veel mensen kiezen bewust voor een staande bokzak, ook al kunnen ze wel een hangende bokszak aanschaffen. Een bokspaal heeft in vergelijking met een hangende bokszak namelijk een aantal voordelen. Hieronder noemen we er een paar:

  • Een bokspaal hoeft niet gemonteerd te worden aan het plafond. Je hoeft dus niet moeilijk te doen met kettingen en bevestigingsmaterialen, gewoon in elkaar zetten en je kunt aan de slag.
  • Een staande bokszak kun je gemakkelijker opbergen. Waar een hangende bokszak wel eens in de weg kan hangen, kun je een staande bokszak makkelijker verplaatsen.
  • Een bokspaal is een minder groot gevaar voor andere spullen in de kamer. Waar een bokszak tijdens het stoten behoorlijk heen en weer kan gaan zwaaien, blijft een bokspaal meestal op zijn plek staan.
  •  

MEER UITDAGING? GA VOOR EEN BOKSDUMMY!

Wanneer je langere tijd traint met een bokspaal kan dit saai worden. We hebben het hier immers over een blanco bokszak in de vorm van een cilinder. Een boksdummy biedt hierbij iets meer uitdaging voor de bokser. Vaak zitten er op een dummy meer functies dan een bokspaal. Een voorbeeld van zo’n veelzijdige dummy is Century BOB of Century versys BOB. Deze heeft de vorm van een echte tegenstander, waardoor je gerichter kunt trainen met stoten en trappen. De nieuwste versie van deze dummy is de Century Versys VS. BOB. Dat is de ultieme allround vechtsport dummy.

 

BOKSPAAL OF DUMMY VAN AIKI BUDO SPORT

In onze webshop vind je verschillende staande bokszakken en trainingsdummies. Deze zijn gemakkelijk online te bestellen en worden vaak de volgende dag al geleverd. Wil je de bokspalen en dummies eerst uitproberen voordat je ze aanschaft? Dat kan! Kom langs in onze winkel in Amsterdam en probeer een staande bokszak uit.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: