BRAZILIAN JIU-JITSU

Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ) is een vechtsport die zich hoofdzakelijk richt op grondgevechten. Het doel is om zelf een dominante positie te krijgen en om er zo voor te zorgen dat de tegenstander zo snel mogelijk "aftikt". Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse jiu Jitsu.

Het idee achter Brazilian Jiu Jitsu is dat zacht van hard wint. Dat wil zeggen dan een klein of zwakker persoon zich makkelijk kan verdedigen tegen een grotere en sterkere aanvaller, door gebruik te maken van de juiste technieken en bewegingen.


Binnen het Brazilian Jiu Jitsu zijn er twee wedstrijdvormen; met een BJJ pak of zonder een pak. Vaak dragen sporters onder hun pak nog een rashquard om het schuren tegen te gaan bij contact met de mat. De wedstrijden zonder pak zijn momenteel erg populair en dit zijn de MMA toernooien. Hierbij draagt de vechter een fightshort en MMA handschoenen (handschoenen zonder vingers en vaak met een open palm).


GRACIE JIU JITSU

Soms wordt het BJJ ook wel GJJ (Gracie Jiu Jitsu) genoemd. Deze naam is gepatenteerd door de Gracie familie, die de stijl ontwikkeld hebben. Hélio wordt gezien als de man die het Braziliaanse Jiu Jitsu heeft ontwikkeld zoals we het nu kennen, maar elk lid van de Gracie familie heeft een eigen stroming met unieke aspecten ontwikkeld.


BANDEN BIJ BRAZILIAN JIU JITSU

Ook bij Braziliaanse Jiu Jitsu geeft de band die de vechtsporter om zijn of haar lichaam draagt, het niveau van de sporter aan. Voor volwassenen (vanaf 16 jaar) zijn de kleuren van de banden, van laag naar hoog:

  • Witte band;
  • Blauwe band;
  • Paarse band;
  • Bruine band;
  • Zwarte band;
  • Zwart/rode band;
  • Rode band.

Populaire producten voor Braziliaans Jiu Jitsu

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: