0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
3 tips: kiezen van bokshandschoenen voor dames

3 tips: kiezen van bokshandschoenen voor dames

03-12-2018

Onze bokshandschoenen voor dames worden steeds populairder, omdat er in de laatste paar jaren steeds meer vrouwen zijn gaan boksen. De sport is namelijk niet alleen een goede manier om het lichaam in vorm te houden, het is ook leuk om te doen. Doordat sportscholen vaker bokslessen aanbieden is het ook toegankelijker om te kijken of boksen iets voor jou is. Wil je zelf bokshandschoenen aanschaffen, maar weet je niet waar je op moet letten? Hier zijn drie tips om je te helpen.

Tip 1: kies dames bokshandschoenen op basis van je trainingsschema

Bokshandschoenen voor dames zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en prijsklassen. Vaak heeft de prijs te maken met het materiaal waar de bokshandschoen van gemaakt is. Wij verkopen bokshandschoenen die gemaakt zijn van kunstleer of echt leer.

Lederen bokshandschoenen zijn van hoge kwaliteit en gaan daardoor lange tijd mee. Ze zijn stevig en ideaal voor dames die meerdere keren per week boksen. Kunstlederen handschoenen zijn goedkoper en goed geschikt voor dames die maximaal 1 keer per week boksen. Ga je de bokshandschoenen intensiever gebruiken dan is het aan te raden om lederen bokshandschoenen aan te schaffen.

Tip 2: kies dames bokshandschoenen op basis van lichaamsgewicht

De maten van bokshandschoenen zien er op het eerste gezicht ingewikkeld uit, omdat deze gemeten worden in oz (ounces). De maat van de handschoen hangt samen met jouw eigen lichaamsgewicht. In onze webshop staat bij ieder paar bokshandschoen een schema, omdat de maten per merk kunnen verschillen. Over het algemeen is maat 10 oz of 12 oz het meest geschikt voor dames.

Tip 3: kies dames bokshandschoenen op basis van gevoel

Je kunt natuurlijk pas echt goed boksen als de bokshandschoen goed past. De perfecte bokshandschoen zit sluitend om de hand en pols, maar voelt niet knellend aan. Om te voelen of je handschoen goed zit, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten. Ten eerste moeten je vingertoppen over de naad aan de binnenkant komen, anders zijn deze te groot. Ten tweede is het belangrijk om bokshandschoenen te passen zonder boksbandages, omdat de bokshandschoen nog iets zal oprekken. Na ze een paar keer te gebruiken zullen ze dus losser zitten en kun je er gemakkelijk met bandages in.

Dames bokshandschoenen bij Aiki Budo

Alle bokshandschoenen zijn verkrijgbaar in de webshop en in de vechtsportwinkel in Amsterdam. In de winkel kun je de handschoenen passen en direct advies krijgen van onze ervaren medewerkers. Bezoek Aiki Budo online of in Amsterdam en bekijk ons ruime assortiment bokshandschoenen voor dames.