0
Close Menu
  • Vandaag besteld, maandag verstuurd!
  • Gratis verzending boven de €50
    Voor bijna alle producten
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
MUAY Premium Army-Line product review

MUAY Premium Army-Line product review

05-06-2020

Geschreven door: Klaas Kamphuis – Vechtsportspecialist en eigenaar Aiki-Budo Sport

 

De nieuwe MUAY Premium Army-Line bokshandschoen is het resultaat van 15 jaar ontwikkeling en research. Vele uren van training en de daarbij vrijgekomen informatie van verschillende topvechters zijn vertaald naar de productie met een resultaat zoals het nu is en daar ben ik best wel trots op.

Vandaag de dag worden de “looks” van een handschoen steeds belangrijker, maar voor mij zijn toch de volgende punten echt belangrijk om een goede bokshandschoen te creëren.

Materiaal keuze

Voor de MUAY Premium Army-Line is gebruik gemaakt van echt buffelleer. Het leer wordt door looien gekleurd en is dus ‘kleurecht’ en niet gespoten, wat snel tot beschadiging zou leiden. De voering, of binnenkant van de bokshandschoen, is gemaakt van een mix van polyester en katoen. Hierdoor voelt het zacht aan, glij je makkelijk de handschoen in en neemt het ook nog redelijk vocht op.

De pasvorm

De juiste pasvorm vind ik bijna het belangrijkste aan een bokshandschoen. Als de pasvorm namelijk niet goed is, verhoogt dat de kans op blessures tijdens het boksen/kickboksen.
Maar wat is dan de juiste pasvorm? Voor mij is de juiste pasvorm als je hand, bij het aantrekken van de bokshandschoen, zich automatisch naar een vuist vormt. De toppen van de vingers moeten daarbij helemaal voorin de handschoen tegen het materiaal aan komen en al bijna tegen de palm van je hand aankomen. De duim moet op een natuurlijk manier tegen je wijsvinger aanliggen zonder dat dit enige vorm van kracht of moeite kost.

Anatomisch gezien is de lengte van de handschoen voor mij belangrijker dan de breedte, want bij een bokshandschoen die te groot is (lees te lang) is het niet mogelijk om een goede vuist te maken wat kan en zal leiden tot blessures aan de vingers en hand.

Voor de MUAY Premium Army-line is de pasvorm op die manier ontwikkeld en zal in bijna alle gevallen een juiste maat kunnen worden aangeschaft.

De padding van de Muay Army-Line Bokshandschoen

Een goede padding is bepalend voor de impact van de stoten, de levensduur van de bokshandschoen en de bescherming van de hand van de gebruiker. Ik kan je vertellen dat 80% van de bokshandschoenen een padding hebben die machinaal is gemaakt. Je gooit wat latexpoeder en andere ingrediënten aan de ene kant in de machine en aan de andere kant komt er kant en klare padding uit. De padding van MUAY Premium Army-line (en alle andere MUAY bokshandschoenen) bestaat uit een ‘multi layer foam’. Ik zal uitleggen wat dit betekend.

Een multi layer foam padding is een volledig met de hand gemaakte padding die die uit verschillende lagen foam bestaat die afzonderlijk van elkaar weer een verschillende hardheid hebben. Er zijn dus verschillende soorten harde en zachte foam-lagen met elkaar verlijmt en daarmee is een opmaat gemaakte padding gecreëerd. Door gebruik te maken van deze handgemaakte padding kan ik zeggen dat de impact van de stoten, de levensduur van de bokshandschoenen en de bescherming van je hand aanzienlijk beter is dan bij een machinaal gemaakte padding.

Het Stikwerk

Als ik het stikwerk bekijk van de MUAY Premium Army-line bokshandschoen kan ik alleen maar zeggen dat dit met de grootste zorg en precisie is uitgevoerd. De naden zijn ruim genomen en daar waar noodzakelijk zijn op de key-points extra verstevigingen aangebracht en is er dubbel gestikt.

Wat ik ook belangrijk vind is dat er geen “dikke” stiknaden aanwezig zijn op de handschoen en al helemaal niet op het stootvlak van de handschoen. Dat laatste zou kunnen leiden tot extra beschadiging van de huid van je tegenstander of sparringpartner.

De klitteband sluiting

Het laatste punt wat ik wil benoemen is de sluiting van deze bokshandschoen. Zoals je kan zien heeft de MUAY premium bokshandschoen een brede klittenband sluiting. Deze zorgt ervoor dat de sluiting naast zijn werk om de handschoen dicht te maken ook nog een ondersteuning geeft aan de pols. Dat laatste is iets wat steeds meer wordt verlangt door de klant. Mede daardoor is de manchet van de MUAY Premium Army-Line bokshandschoen iets breder dan die van de meeste andere bokshandschoenen.

Conclusie

Ik ben ervan overtuigd dat de ontwikkeling van de laatste jaren heeft geleid tot een bokshandschoen die op alle vlakken voldoet aan de eisen van de huidige bokser en kickbokser. Bij MUAY zijn ze er in geslaagd om al die essentiële zaken te verenigen in een bokshandschoen zoals de MUAY Premium Army-Line. Daarbij zijn ze er in geslaagd om naast de hoge kwaliteit ook oog te houden voor detail en een mooie en degelijke bokshandschoen te maken die geschikt is voor elk niveau van recreant tot wedstrijdvechter.