0
Close Menu
  • Vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending boven de €50
  • Meer dan 3000 vechtsportartikelen
Bokszak kopen, waar moet je op letten?

Bokszak kopen, waar moet je op letten?

11-12-2018

Wanneer je een bokszak gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo kun je voorkomen dat er dingen in huis stuk gaan, of dat je de verkeerde maat bokszak aanschaft. Volg onze tips op en je hebt binnen de kortste keren een eigen plek waar je efficiënt kunt trainen.

Een staande bokszak of een hangende bokszak?

Bokszakken komen in een staande en een hangende vorm. De meeste bokszakken zijn de bekende hangende bokszakken. Toch zijn deze voor veel mensen geen optie, omdat ze aan een stevig plafond moeten worden bevestigd en uitzwaairuimte nodig hebben. Een handigere oplossing is een staande bokszak. Deze kun je simpelweg neerzetten op de grond en na de training weer opbergen, in tegenstelling tot een hangende bokszak, die altijd op zijn plek blijft hangen. Een staande bokszak geeft geen gedoe met kettingen en bevestigingsmaterialen, je hoeft de paal alleen maar in elkaar te zetten. Tot slot zijn andere spullen in de kamer minder in gevaar bij een staande bokszak, omdat deze geen grote uitzwaai heeft.

Lengte van de bokszak

Hangende bokszakken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Voor de aanschaf moet je rekening houden met de hoogte van de kamer waar je deze op wilt hangen en met het soort trainingen die je erop wilt uitvoeren. Bedenk altijd dat de zak aan kettingen zal hangen en dus uiteindelijk meer hoogte nodig zal hebben dan alleen de lengte van de bokszak. Verder hangt het soort training die je wilt beoefenen ook samen met de lengte van de zak. Wanneer je alleen wilt stoten kun je kiezen voor een kleinere bokszak dan wanneer je ook wilt trainen met trappen. Let er wel op dat hoe korter (en dus lichter) je bokszak, hoe meer deze gaat zwaaien bij gebruik. Bokszakken zijn verkrijgbaar in vijf verschillende lengtes:

  • 80 cm;
  • 100 cm;
  • 120 cm;
  • 150 cm;
  • 180 cm.

Gewicht en vulling

Het materiaal waarmee de bokszak gevuld is, heeft grote invloed op het gewicht van de zak. Een lichtere zak zal meer heen en weer zwaaien dan een zwaardere zak. Wij verkopen bokszakken die gevuld zijn met textielsnippers. Om de levensduur te verlengen van een bokszak adviseren wij altijd om de bokszak periodiek bij te vullen met textielsnippers.

Bokszakken bij Aiki Budo

Bij Aiki Budo verkopen wij veel verschillende bokszakken, zowel staand als hangend. In onze vechtsportwinkel in Amsterdam kun je deze uitproberen voor aanschaf. Daarnaast zijn alle bokszakken ook verkrijgbaar in de Aiki Budo webshop, neem wel eerst even contact op voor de verzendmogelijkheden ivm het gewicht van de bokszakken.